chat-icon
hero-circle
hero-circle

За 3Д Хаб

3Д Хабот не е место каде што можеш само да изнајмиш 3Д принтер, туку место кое нуди целосен "пакет" на ресурси за секој кој што сака да развива, моделира, дизајнира, изработи прототип, изработи производ или производство на готови продукти или делови. 3Д Хабот е основан да му служи на секој што има идеја за производ, но нема ресурси за дизанирање, ирзработка, производство и маркетин на тој производ.

Бизнис Акцелератор

Воспоставивме веб платформа која е поврзана со други разни платформи и канали каде се нудат и бараат модели или производи, која им е достапна на сите наши членови. Нудиме брендирање и маркетинг за прозиводите произведени во нашиот 3Д Хаб. На тој начин, 3Д Хабот служи како бизнис акцелератор и алатка за започнување на бизнис.

Едукација

Хабот има високо квалитетна и веќе докажана образовна програма во форма на курсеви. Курсевите се одржуваат од страна на професионалци (академски професори и докажаи експерти во областа). Постојат основни и напредни курсеви за 3Д моделирање и 3Д печатење. Иновацијата на овој концепт на курсеви е во практичната настава со опремата која располага 3Д Хабот (3Д принтери, ЦНЦ, Ласери, производство на филамент...) и можност за производство на моделите (3Д печатење), така што за време на курсот ке се произведуваат прототип производи и ќе се тестира пазарот.

printing image
printing image
printing image
printing image
hero-circle
hero-circle

Опрема во 3Д Хаб

Хабот располага со различни 3Д принтери, ЦНЦ машини, Ласери, линија за производство на филамент и многу други интересни алатки поврзани со 3Д светот.

3Д Принтери

Во нашиот 3Д Хаб ке најдете 3Д принтери кои главно ја користат најзастапената FDM технологија и нивниот принцип на работа е последователно таложење на пластично влакно во слоеви сè додека не се формира посакуваниот предмет. Оваа технологија се карактеризира со висок однос на перформанси / цена во однос на другите методи на брзо прототипирање или конвенционално производство. Овозможува прифатливо печатење и е идеално за сите видови предмети, како што се архитектонски дизајни, индустриски оригинали, медицински модели, гаџети, едукативни материјали, уметнички проекти и секојдневни корисни предмети.
Изборот на 3Д принтерите што ги користиме во 3Д Хабот е направен со логика дека можеме да го понудиме најдобриот можен квалитет на печатење по многу прифатлива цена и да ја направиме оваа технологија достапна не само за индустриските клиенти со големи буџети, туку и за сите професионалци или хобисти.

Филамент

Хабот е опремен со опрема која ни овозможува производство на сопствен филамент за потребите на Хабот, како и за истражувачки цели.