31/03/2021

Autodesk Inventor - Advanced

instructor

64000 ден
01/03/2021

Autodesk Inventor - Basic

instructor

48000 ден
25/08/2020

Напредно 3Д печатење

instructor

12000 ден
10/08/2020

Основен курс за 3Д моделирање и 3Д печатење

instructor

Глигор Постоловски

18000 ден
10/08/2020

Напреден курс за 3Д моделирање и 3Д печатење

instructor

Глигор Постоловски

48000 ден

scroll

scroll-down
31/03/2021

Autodesk Inventor - Advanced

На овој 3Д курс за Autodesk Inventor, нашите експерти за Autodesk Inventor ќе Ве научат како да креирате сложен изглед на цртеж преку употребување на напредните алатки за цртање од Autodesk Inventor. Доколку сакате да си ги дополните знаењата на темата напредно цртање со Autodesk Inventor, тогаш се наоѓате на вистинското место. Откако ќе го завршите овој компјутерски курс за обука, ќе можете целосно да ги употребувате овие алатки и техники со цел да креирате Ваш сопствен сложен изглед на цртеж преку употребата на софтверот за 3D моделирање. Вклучени се работните фајлови, кои Ви дозволуваат да го следите авторот будно во текот на лекциите. На овој 3Д курс за Autodesk Inventor, брзо ќе се стекнете со соодветните вештини и ќе можете да ги применувате во вистинскиот живот. На самиот курс се работи врз реален модел кој на крајот од курсот, моделите на студентите се печатат на 3Д печатачи и се анализираат самите модели. За време на овој процес, студентите имаат можност да се запознаат и со процесот на 3Д печатење и негово користење во иднина.

instructor

64000 ден
Student access Enroll now
about-img
circle image
circle image
circle image
Inventor. Доколку сакате да си ги дополните знаењата на темата напредно цртање со Autodesk Inventor, тогаш се наоѓате на вистинското место. Откако ќе го завршите овој компјутерски курс за обука, ќе можете целосно да ги употребувате овие алатки и техники со цел да креирате Ваш сопствен сложен изглед на цртеж преку употребата на софтверот за 3D моделирање. Вклучени се работните фајлови, кои Ви дозволуваат да го следите авторот будно во текот на лекциите. На овој 3Д курс за Autodesk Inventor, брзо ќе се стекнете со соодветните вештини и ќе можете да ги применувате во вистинскиот живот. На самиот курс се работи врз реален модел кој на крајот од курсот, моделите на студентите се печатат на 3Д печатачи и се анализираат самите модели. За време на овој процес, студентите имаат можност да се запознаат и со процесот на 3Д печатење и негово користење во иднина." data-image="https://3dhub.mk/wp-content/uploads/2021/03/inventor-sussex-courses.jpg" data-price="64000" data-instructorimg="" data-instructor="" data-date="31/03/2021" data-url="https://3dhub.mk/courses/autodesk-inventor-3%d0%b4-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81/?lang=mk" data-id="1740" data-nonce = "11a89c7918">
about-img
31/03/2021

Autodesk Inventor - Advanced

На овој 3Д курс за Autodesk Inventor, нашите експерти за Autodesk Inventor ќе Ве научат како да креирате сложен изглед на цртеж преку употребување на напредните алатки за цртање од Autodesk Inventor. Доколку сакате да си ги дополните знаењата на темата напредно цртање со Autodesk Inventor, тогаш се наоѓате на вистинското место. Откако ќе го завршите овој компјутерски курс за обука, ќе можете целосно да ги употребувате овие алатки и техники со цел да креирате Ваш сопствен сложен изглед на цртеж преку употребата на софтверот за 3D моделирање. Вклучени се работните фајлови, кои Ви дозволуваат да го следите авторот будно во текот на лекциите. На овој 3Д курс за Autodesk Inventor, брзо ќе се стекнете со соодветните вештини и ќе можете да ги применувате во вистинскиот живот. На самиот курс се работи врз реален модел кој на крајот од курсот, моделите на студентите се печатат на 3Д печатачи и се анализираат самите модели. За време на овој процес, студентите имаат можност да се запознаат и со процесот на 3Д печатење и негово користење во иднина.
instructor

64000 ден
about-img
01/03/2021

Autodesk Inventor - Basic

На овој курс за Autodesk Inventor, ќе ги научите основитете алатки и техники кои се потребни за да креирате Ваши сопствени 3D дигитални прототипи и проекти за моделирање. Овој курс е дизајниран за апсолутните почетници, што значи дека не е потребно никакво претходно искуство со Inventor. Ќе започнете со разгледување на корисничкиот интерфејс на Inventor, за потоа да преминете на учењето на основното скицирање. Ние ќе Ве научиме како да ги скицирате основните карактеристики, како што е креирањето екструзија, второстепени карактеристики и работни карактеристики. Овој курс ќе Ве научи како да скицирате напредни карактеристики, да употребувате параметри и равенки, како и да работите со алатки за удвојување. Потоа ќе преминете во делот за монтирање, каде ќе научите како да направите склоп од деловите кои сте ги креирале, како да работите со склопот, па да креирате изглед за презентирање на склопот. На крајот, ќе ги поминете и методите за креирање на основен изглед и димензионирање. Штом ќе го завршите овој компјутерски курс за обука, ќе се стекнете со сеопфатно разбирање за тоа како да ги употребувате алатките на Inventor за да креирате сопствени проекти за моделирање. Вклучени се работните фајлови, кои Ви дозволуваат да го следите авторот будно во текот на лекциите.
instructor

48000 ден
about-img
25/08/2020

Напредно 3Д печатење

Замисли да можеше едноставно да притиснеш „печати“ и сè што некогаш ти текнало, требало или ќе ти треба, да го создаде. Мислам СЕ. Ова не е научна фантастика... тоа е скоро 100% можно благодарение на 3Д печатењето. Можеш да превемеш готов модел или креираш свој, го подготвуваш за 3Д печатење, потоа го испраќаш на 3Д печатачот и по некое време имаш вистински предмет. Во овој курс ќе ги научиш сите фази на 3Д печатење, од нејзината историја, техники и начини за најдобро печатење, користејќи "slicers", па дури и да манипулираш со процесот на 3Д печатење преку измена на "gcode". Научи како да создадеш и испечатиш прототип или производи, па дури и да испечатиш функционални и комплексни предмети за твојот дом, канцеларија, па дури и уникатни подароци за твоите пријатели.
instructor

12000 ден
about-img
10/08/2020

Основен курс за 3Д моделирање и 3Д печатење

Научи како да направиш 3Д модел во 3ds Max, правилно да подготвиш и печатиш 3Д модели, разбери како работат 3Д принтерите (FDM), научи како да користиш софтвер за „slicing“ за правилно 3Д печатење, ќе можеш да го избереш вистинскиот 3Д печатач FDM за себе и уште многу ...
instructor

Глигор Постоловски

18000 ден
about-img
10/08/2020

Напреден курс за 3Д моделирање и 3Д печатење

3DS Max е една од најмоќните софтвери за архитектонски визуелизации, индустриски дизајн, правење анимација и дизајн на игри. Во овој курс на средно ниво го дададовме и Fusion 360 кој ке ни помагне да се движиме понатаму и побрзо во процесот на учење 3Д моделирање и визуелизација. Преку практичните вежби ке имаш шанса за изучување на програмскиот јазик "GCODE" напредни техники и алатки за 3Д печатење, изучување на материјалите преку производство на различни типови на филамент и нивно користење. Следејќи го основниот курс за 3Д моделирање и 3Д печатење, во овој курс, ќе научите понапредни алатки и техники вклучени во подготовката, рендерирање, анимирање и правилно печатење на вашиот 3Д модел.
instructor

Глигор Постоловски

48000 ден