< back
3D печатач Ultimaker S3
Цена: 257.947 ден.
QTY
Description

Лесно и ефикасно “in-house” производство со највисок квалитет. Главни карактеристики:

  • Напредни одлики што обезбедуваат квалитетно печатење и одлични перформанси
  • Компактни димензии : (XYZ) 394 x 489 x 637 mm, но со голем волумен за изработка: 230 x 190 x 200 mm
  • Исклучително лесен за употреба, благодарение на наградуваното интуитивно корисничко мени (intuitive interface), како и на непречената интеграција на софтверот.
  • Двојно истиснување
  • Резолуција до 20 микрони за висока прецизност при изработка на детали
  • Систем компатибилен со други материјали, вклучително и влакна засилени со стакло и јаглерод
  • Двојни сензори го детектираат протокот на филаментот и ве известуваат доколку е исцрпен дотокот на филамент
  • 4,7-инчен екран на допир - добитник на наградата„ iF Design 2019“
Ultimaker S3 е одлика на една нова генерација на сигурност. Со подобрено активно израмнување, поцврста градежна платформа, подобрена грејна плоча и попрецизни двигатели на степ моторот, Ultimaker S3 гарантира највисок квалитет на печатење за оваа класа десктоп печатари. Ultimaker S3 е дизајниран така што секој може да постигне високо квалитетни резултати само по 30 минутна обука. Доаѓа со корисничко мени кое е исклучително лесно за употреба, како и претходно предефинирани и веќе поставени поставки. Брзата замена на јадрата за печатење и удобноста што ја нуди да може да се користи каде сакате - како дел од секој работен тек, Ultimaker S3 е најприфатливиот и нај исплатливиот модел, гарантирајќи одлични резултати и брз поврат на инвестицијата. Гарантен периoд: 12 месеци. Дознајте повеќе на: https://ultimaker.com/3d-printers/ultimaker-s3