< back
Craftbot FLOW IDEX XL
Цена: 312.750 ден. * the price is calculated with 18% VAT
 • Работна површина: 425x250x500mm
 • Резолуција на печатење до 50 микрони (0.05mm)
 • Дијаметар на филамент:75mm
 • Компатибилни материјали: PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon…
 • Брзина на печатење до 200mm/s
 • Работна температура на дизната од 180°C до 300°C
 • Температура на работната плоча до 110°C
QTY
Description

Craftbot FLOW IDEX XL e голем формат на 3D печатач кој поседува два екструдера и е најдобриот избор за оптимизирање на вашето производство, одличен за производство на функционално испечатени делови со модерни и напредни материјали. IDEX или Independent Dual Extrusion System, е систем на независна екструзија, односно двете глави на овој печатач можат да работат независно една од друга. Овој систем ви дава можност да печатите два идентични модела истовремено или на пример, да комбинирате PVA филамент за изработка на некој покомплексен модел. Овој модел е опремен со силиконски дискови, па така дизните се чистат при промената на главите што овозможува чист и сигурен принт.

 • Работна површина: 425 x 250 x 500mm
 • Резолуција на печатење до 50 микрони (0.05mm)
 • Дијаметар на филамент:75mm
 • Компатибилни материјали: PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon…
 • Брзина на печатење до 200mm/s
 • Работна температура на дизната од 180°C до 300°C
 • Температура на работната плоча до 110°C

Синоним за ефикасност: Покрај автоматската калибрација на XY оските, FLOW серијата има и вграден полуавтоматски систем за калибрација на Z оската.

Работната површина која се загрева се состои од метал, калено стакло и каптон што овозможува идеално фиксирање на моделите кои сакате да ги создадете.

Флексибилната горна плоча го олеснува отстранувањето на веќе отпечатените дела.