< back
Craftbot FLOW IDEX
Цена: 260.500 ден. * the price is calculated with 18% VAT

• Работна површина: 425 x 250 x 250mm
• Резолуција на печатење до 50 микрони (0.05mm)
• Дијаметар на филамент: 1.75mm
• Компатибилни материјали: PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon…
• Брзина на печатење до 200mm/s
• Работна температура на дизната од 180°C до 300°C
• Температура на работната плоча до 110°C

QTY
Description

Craftbot FLOW IDEX e голем формат на 3D печатач кој поседува два екструдера и е најдобриот избор за оптимизирање на вашето производство, одличен за производство на функционално испечатени делови со модерни и напредни материјали.

  • Работна површина: 425 x 250 x 250mm
  • Резолуција на печатење до 50 микрони (0.05mm)
  • Дијаметар на филамент: 1.75mm
  • Компатибилни материјали: PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon…
  • Брзина на печатење до 200mm/s
  • Работна температура на дизната од 180°C до 300°C
  • Температура на работната плоча до 110°C

Ефикасност: Покрај автоматската калибрација на XY оските, FLOW серијата има и вграден полуавтоматски систем за калибрација на Z оската.

Работната површина која се загрева се состои од метал, калено стакло и каптон што овозможува идеално фиксирање на моделите кои сакате да ги создадете.

Флексибилната горна плоча го олеснува остранувањето на веќе отпечатените дела.

Craftbot FLOW IDEX  серијата има засилена челична конструкција, сензор за проток на филаментот како и потполно метален „hot end“.