< back
Craftbot PLUS PRO
Цена: 122.000 ден. * the price is calculated with 18% VAT

Craftbot PLUS PRO

• Работна површина: 250 x 200 x 200 mm
• Резолуција на печатење до 50 микрони (0.25mm)
• Дијаметар на филамент: 1.75mm
• Компатибилни материјали: PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon
• Брзина на печатење: 50-200mm/s
• Работна температура на дизната до 260°C
• Температура на работната површина од 50 до 110°C

 

(Достапен во неколку различни бои )

QTY
Description

Craftbot PLUS PRO е опремен со стаклена плоча за печатење. Стаклото одлично ја спроведува топлината, што пак гарантира стабилна температура на работната површина.

Калено стакло е многу издржливо и нема да се оштети така лесно.

Craftbot PLUS PRO има целосно метален  hot-end (*„жариште“) што пак придонесува филаментот речиси и никогаш да не заглавува и е многу полесен за чистење.

Две години по ред, во 2017 и 2018 година, Craftbot PLUS PRO беше прогласен за најдобар „plug n’ play “печатач на најголемата страница посветена на 3д технологиите, 3D HUBS.

Корисниците го нарекуваат „тенк“ затоа што е многу издржлив и сигурен.

Има можност да го паузира печатењето и да продолжи со работата, дури и по ненадеен прекин на ел. енергија.

Тој е опремен со ЛЦД-екран во боја преку кој се контролира печатачот.

Користете го сопствениот софтвер за подготовка на Craftbot – интуитивниот Craftware.

Погледнете ги сите печатачи од гамата на Craftbot кои ги нудиме: https://3dhub.mk/product-category/3d-printer-skopje-mk/craftbot/

Официјална страница на производителот: https://craftbot.com/