< back
Hubbyment Marble Carrera
Цена: 1250 ден. со вклучен ДДВ

Hubbyment PLA е наш сопствен филамент. Целиот процес на производство е внимателно следен и тестиран – ние гарантираме прецизност ± 0,03 мм и високо-конзистентни бои.

ШТО МОЖЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ?
– ПРЕМИУМ МАТЕРИЈАЛИ
– ± 0,03 ММ Прецизност за производство
– ЛЕСНО ДА СЕ ПЕЧЕТИ
– ЕКО ПРИЈАТЕЛСКИ

QTY
Description

PLA се топи на релативно ниска температура од околу 175 степени Целзиусови. За разлика од таканаречените терморегуларни материјали, PLA може да се загрева покрај точката на топење повеќе пати со многу мала деградација. Тоа е тврд материјал, но тоа исто така значи дека е нешто кршлив, и штом ќе се расипе, сака да се разбие. Само овој материјал е докажан за 50 микрони висина на слојот.

Сепак, PLA не е совршен материјал и, како и секоја друга пластика, има некои недостатоци. Ниската температура на топење значи и отпорност на ниска температура. Деловите почнуваат да ја губат механичката јачина на температура над 60 ° C.

Комбинацијата да се биде биоразградлив и да има отпорност на ниска температура значи дека не е идеална за надворешна употреба, да не спомнувамe ниска УВ-отпорност. Исто така, PLA е растворлив само во хемикалии како хлороформ или топол бензен. Значи, кога поврзувате повеќе парчиња, подобро е да користите само лепак.

И покрај тоа што PLA е биоразградлив, а материјалот сам по себе е безбеден за храна, не предлагаме постојано да пиете или да јадете од вашите 3Д-отпечатоци. Поради малите фрактури на површината на печатење, со текот на времето таму може да се таложат бактерии. Можете да го спречите ова со нанесување премаз безбеден за храна. Кога треба пост-обработка на PLA, подобро е да користите влажно шмирглање. Без вода брзо ќе започнете да ја загревате пластиката со триење, таа ќе се стопи локално и ќе го отежне одржувањето на шмирглањето.

  • Дијаметар: 1,75мм