< back
Hubbyment PLA Neon Green
Цена: 1050 ден. со вклучен ДДВ

Hubbyment PLA е наш сопствен филамент. Целиот процес на производство е внимателно следен и тестиран – ние гарантираме прецизност ± 0,03 мм и високо-конзистентни бои.

ШТО МОЖЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ?
– ПРЕМИУМ МАТЕРИЈАЛИ
– ± 0,03 ММ Прецизност за производство
– ЛЕСНО ДА СЕ ПЕЧЕТИ
– ЕКО ПРИЈАТЕЛСКИ

QTY
Description

PLA Филаментот се топи на релативно ниска температура од околу 175 степени Целзиусови. За разлика од таканаречените терморегуларни материјали, PLA филаментот може да се загрее покрај точката на топење повеќе пати со многу мала деградација. Тоа е тврд материјал, но тоа исто така значи дека е нешто кршлив, и штом ќе се расипе, сака да се разбие. Само овој материјал е докажан за 50 микрони висина на слојот.

Сепак, PLA филаментот не е совршен материјал и, како и секоја друга пластика, има некои недостатоци. Ниската температура на топење значи и отпорност на ниска температура. Деловите почнуваат да ја губат механичката јачина на температура над 60 ° C.

Комбинацијата да се биде биоразградлив и да има отпорност на ниска температура значи дека не е идеална за надворешна употреба, да не спомнувамe ниска УВ-отпорност. Исто така, PLA филаментот е растворлив само во хемикалии како хлороформ или топол бензен. Значи, кога поврзувате повеќе парчиња, подобро е да користите само лепак.

Иако PLA филаментот е биоразградлив, а материјалот сам по себе е безбеден за храна, не предлагаме повеќе пати да пиете или да јадете од вашите 3Д-отпечатоци. Поради малите фрактури на површината на печатење, со текот на времето таму може да се таложат бактерии. Можете да го спречите ова со нанесување премаз безбеден за храна. Кога треба пост-обработка на PLA, подобро е да користите влажно шмирглање. Без вода брзо ќе започнете да ја загревате пластиката со триење, таа ќе се стопи локално и ќе го отежне одржувањето на шмирглањето.

  • Дијаметар: 1,75мм
  • Nozzle: 215 °C
  • Heatbed: 60 °C