< back
KIMYA 3D ФИЛАМЕНТ PEBA-S 500G – Natural
Цена: 5540 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

Филаментот Kimya PEBA-S 3D е термопластичен еластомер. Политееровиот блок амид (ПЕБА) се произведува преку поликондензација на полиамид на карбоксилна киселина со полиетер завршен со алкохол. PEBA, базиран на PEBAX од Arkema, кој е многу флексибилен: има најдобро издолжување% во опсегот (> 550%).
Може да се користи за производство на ѓонови за обувки или друга спортска опрема (велосипедизам, голф, шлем од американски фудбал) бидејќи нуди значително враќање на енергијата.

Филаментот Kimya PEBA-S 3D ги има следниве својства:

Флексибилност (> 550% издолжување на истегнување при пауза)
Отпорност на удар
Во согласност со стандардите RoHS и REACH
2-годишна гаранција за АРМОР.

Дијаметар: 1.75 мм или 2.85 мм
Пакување: 500 гр.
Достапна боја: Natural.