< back
KIMYA 3D филамент PEI-9085 1.75mm 750g
Цена: 16.673 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3D-филаментот Kimya PEI-9085 спаѓа во семејството на термопластични полиимиди. Политееримид (ПЕИ) е аморфна термопластика.
Доколку го коирстите овој филамент имате придобивки како добра отпорност на температура, висока отпорност на абење и високо-димензионална стабилност.
Се користи во сектори како што се: воздушната, железничката, електрониката, транспортот и слично. 3D филаментот Kimya PEI-9085 ги има следниве својства:

– Отпорност на температура
– Отпорен на пламен – ги исполнува условите за UL94 V0
– Стандард за пожар и чад во железница EN45545
– Воздухопловна ФАР 25.853 Стандард
– Во согласност со RoHS и REACH стандардот

Препорачани поставки за печатење:
– Брзина на печатење: 20-35мм / с
– Темперамент на печатење: 350-380С
– Температура на креветот за печат: 140-170С

Дијаметар: 1.75 мм
Пакување: 750 гр.
Достапна боја: Natural.