< back
KIMYA 3D Филамент PEKK-A 250g – Natural
Цена: 16.703 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3D-филаментот Kimya PEKK-A припаѓа на семејството полиалериеркетони. Политееркетонектонот (ПЕКК) е термопластичен полимер. PEKK-A е аморфна форма на PEKK, која овозможува леснотија на печатење. Ова е материјал кој може да се пофали со добри механички својства и е отпорен на високи температури (<150 ° C). Произведен со употреба на KEPSTAN® Arkema, филаментот Kimya PEKK-A е дизајниран за техничка примена.

Може да дојде во контакт со јаглеводороди и течности, овозможувајќи му да се користи во повеќе деловни сектори: воздушна, автомобилска, железничка индустрија, итн.

Ги има следниве својства:

• Отпорност на температура.
• Задржувач на пламен – подобен за UL94 V0
• Во согласност со стандардите RoHS и REACH.

2-годишна гаранција од АРМОР.

Дијаметар: 1.75 мм или 2.85 мм
Пакување: 250 гр.
Достапна боја: Natural.