< back
KIMYA 3D Филамент PEKK Carbon 500g – GREY
Цена: 32.935 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

Филаментот Kimya PEKK Carbon 3D припаѓа на семејството полиалериеркетони. Политееркетонектон (PEKK) е термопластичен полимер засилен со јаглеродни влакна.
Оваа комбинација и дава високо ниво на цврстина и отпорност на топлина.
Може да се користи како материјал во компоненти изложени на киселини и јаглеводороди,
како што се гориво и мазива, а исто така и за производство на компоненти лоцирани во куќиштата на моторот.
Филаментот Kimya PEKK Carbon 3D ги има следниве својства:

– Висока отпорност на температура
– Засилен со јаглеродни влакна
– Во согласност со стандардот REACH
– 2-годишна гаранција од АРМОР.

 

Дијаметар: 1.75 мм или 2.85 мм
Пакување: 500 гр.
Достапна боја: Grey.