< back
Kimya ABS-S 500 gr. Filament – NATURAL
Цена: 1576 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3D-филаментот Kimya ABS-S припаѓа на семејството на стиренички полимери. Акрилонитрил бутадиен стирен (ABS) е термопластичен полимер кој нуди висока отпорност на удар и е релативно крут и лесен. Поради одличниот изглед на површината и декоративните квалитети (лесно може да се обои), АБС е широко користен во апликации за надворешна обвивка во сектори како што се домашни апарати, телефонија, ИТ опрема и играчки.

Ги нуди следниве карактеристики:

– Отпорност на удар
– Поголема отпорност на топлина од PLA (околу 90 ° C)
– Влакно кое може да се користи во сите 3Д принтери на пазарот
– Големи формати од 5 кг до 10 кг и различни бои достапни на барање
– Контакт со храна сертифициран според ЕУ 10/2011 и FDA 21 CFR (само бело)
– Во согласност со стандардите RoHS и REACH
– 2 годишна гаранција од АРМОР

Дијаметар: 1.75 или 2.85 мм
Пакување: 500 гр.
Достапна боја: Transparent.