< back
Kimya HIPS-R 3D Filament
Цена: 2080 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

Филаментот Kimya HIPS-R 3D припаѓа на семејството на стиренички полимери. Овој полистирен со висок импакт (ХИПС) е термопластичен, формулиран од рециклирани материјали. И покрај тоа што се рециклира, може да се пофали со добра отпорност на удар и топлина.
Тој е високо непропустлив, што овозможува да се користи во апликации за контејнери, без какво било истекување.
ХИПС-Р има друга особина што го разликува од сите други филаменти: неговата растворливост во Д-лимонен.
Навистина, може да се користи како придружен материјал. Се користи во производството на амбалажи и апарати за домаќинство. Филаментот Kimya HIPS-R 3D ги има следниве својства:

– Добра отпорност на удар
– 100% направени од рециклирани материјали
– Растворлив во Д-Лимонен
– Во согласност со стандардите REACH и RoHS

Дијаметар: 1.75 мм
Пакување: 500 гр.
Достапна боја: Transparent.