< back
Hubbyment PETG Транспарент
Цена: 1200 ден. со вклучен ДДВ

PETG е една од најчесто користените филамент. Тоа е одличен избор за печатење на механички напрегнати делови. Во споредба со PLA , тој е поотпорен на топлина, пофлексибилен и помалку кршлив.

ШТО МОANЕТЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ?

– ПРЕМИУМ МАТЕРИЈАЛИ
– ВИСОК ОТПОР НА ТЕМПЕРАТУРИ
– ± 0,05 ММ ПРЕЦИЗНОСТ НА ПРОИЗВОДСТВО
– ЛЕСЕН ЗА ПЕЧАТЕЊЕ
– СИЛА И ТРАЈНОСТ
– СИЛНА ПОВРЗАНОСТ ПОМЕЃУ СЛОЕВИ
– НИСКА АПСОРБИЈА НА ВОДА

QTY
Description

PETG филамент е многу цврст материјал со добра термичка отпорност. Неговата употреба е универзална, но особено погодна за механички делови и за внатрешна и надворешна употреба. PETG речиси нема искривување, така што печатењето големи предмети не е проблем. Ние користиме PETG за печатење делови и прилагодувања за нашите печатачи!

PETG филамент е еден од нашите омилени материјали за 3D печатење . Речиси е лесен да се печати како PLA, но може да понуди многу механички својства што со PLA материјалите едноставно не можат да се постигнат.

Г во акронимот ПЕТГ значи Гликол кој се додава за време на производниот процес. Гликолот ги менува својствата на ПЕТ, така што е полесно да се печати, помалку кршливо и појасно при печатење со полутранспарентни варијанти. PETG има ниска термичка експанзија, па дури и при печатење големи предмети, и без специјални услови, ретко се крева од креветот и се искривува. Во прилог на тоа, PETG е еластичен. Има здрава количина на свиткување што може да спречи кршење на делови под притисок.