< back
Raise 3D Pro3
Цена: 303.810 ден. (без ДДВ)

Ви ја претставуваме серијата Pro3 на Raise 3D!

“Агилното производство е сега едноставно!”

Инспирирани  од серијата Pro2, новоформираните професионални двојно-екструдерски 3D печатачи од серијата Pro3 на Raise3D ги задоволуваат потребите и на производството и на брзите прототипови со повеќе големини, со висока прецизност и деноноќно стабилно работење.

Серијата Pro3 се состои од Pro3, со волумен на градба од 300 x 300 x 300mm и Pro3 Plus, со волумен на градба од 300 x 300 x 605mm, исполнувајќи ги барањата за производство од големи размери и габаритни брзи прототипи. Висококвалитетен дизајн на печатач кој вклучува подобрени карактеристики и паметен асистент систем познат како EVE, ги прави двојно-екструдерски печатачите од серијата Pro3, одлична опција за професионално 3D печатење.

Двојно- екструдерските печатачи од серијата Pro3 се поврзуваат со софтверскиот екосистем за 3D печатење на Raise3D, кој вклучува програма за сечење (slice) 3D, ideaMaker, образец со отворен софтвер наречен ideaMaker Library и  софтвер за 3D печатење базиран на cloud систем за архивирање-RaiseCloud.

Пред -нарачка ќе биде достапна наскоро … 3DHUB.MK – официјален препродавач на Raise3D!

QTY
Description

Ви ја претставуваме серијата Pro3 на Raise 3D!

“Агилното производство е сега едноставно!”

Инспирирани  од серијата Pro2, новоформираните професионални двојно-екструдерски 3D печатачи од серијата Pro3 на Raise3D ги задоволуваат потребите и на производството и на брзите прототипови со повеќе големини, со висока прецизност и деноноќно стабилно работење.

Серијата Pro3 се состои од Pro3, со волумен на градба од 300 x 300 x 300mm и Pro3 Plus, со волумен на градба од 300 x 300 x 605mm, исполнувајќи ги барањата за производство од големи размери и габаритни брзи прототипи. Висококвалитетен дизајн на печатач кој вклучува подобрени карактеристики и паметен асистент систем познат како EVE, ги прави двојно-екструдерски печатачите од серијата Pro3, одлична опција за професионално 3D печатење.

Двојно- екструдерските печатачи од серијата Pro3 се поврзуваат со софтверскиот екосистем за 3D печатење на Raise3D, кој вклучува програма за сечење (slice) 3D, ideaMaker, образец со отворен софтвер наречен ideaMaker Library и  софтвер за 3D печатење базиран на cloud систем за архивирање-RaiseCloud.

Пред -нарачка ќе биде достапна наскоро … 3DHUB.MK – официјален препродавач на Raise3D!

 

  • Подобрени карактеристики на платформата за печатење
  • Серијата Pro3 се одликува со надградени карактеристики на платформата за печатење  и подобро севкупно искуство.
  • Автоматското израмнување на „креветот” (bed leveling) го прави инсталирањето на 3D печатачот побрзо и поедноставно.
  • Флексибилната плоча за изградба овозможува отстранување на испечатените делови без никаков напор.
  • Цврстината на Z-оската е зголемена за 75% за да даде постабилни перформанси.
  • Овие структурни промени овозможуваат серијата Pro3 да обезбеди подобри резултати при печатење и полесно искуство при печатење.