< back
Raise3D Premuim PLA Blue
Цена: 2271 ден. (без ДДВ)

Raise 3D PLA или Polylactic acid е био-разградлива индустриска термопластика, која е лесна за печатење, издржлива и релативно јака. Исто така е нетоксичен и без непријатен мирис. Деловите отпечатени со PLA се широко користени во фаза на прототипирање на развојот на производот за да се докаже концептот, да се провери обликот, да се потврди вклопувањето итн. Моделите и деловите печатени со PLA се широко користени во демонстрацијата и презентацијата на производите во архитектурата, игрите и филмските индустрии.

Погледни ги Raise3D печатачите тука

QTY
Description

Raise3D Premium PLA is a premium PLA designed for all desktop FDM/FFF printers.

It ensures consistent extrusion and prevents nozzle jams.

Physical Properties

Typical Value
Density (g/cm3 at 21.5 °C) ASTM D792 (ISO 1183, GB/T 1033)
1.2
Melt index (g/10 min) 210 °C, 2.16 kg
7.0 – 11.0
Glass transition temperature (°C) DSC, 10 °C /min
61
Crystallization temperature (°C) DSC, 10 °C/min
114
The softening temperature of filament (°C) Custom method
129 – 132
Melting temperature (°C) DSC, 10 °C/min
150

Note:
1. Tested with 3D printed specimen of 100% infill.

Mechanical Properties

Property Testing Method
Typical Value Young’s modulus (MPa) (X – Y) ASTM D638 (ISO
527, GB/T 1040) 2636 ± 330

Tensile strength (MPa) (X – Y)
ASTM D638 (ISO 527, GB/T 1040) 46.6 ± 0.9

Elongation at break (%) (X –
Y) ASTM D638 (ISO 527, GB/T 1040) 1.90 ± 0.2

Bending modulus (MPa) (X – Y) ASTM D790 (ISO 178, GB/T 9341)
3283 ± 132

Bending strength (MPa) (X – Y) ASTM D790 (ISO 178,
GB/T 9341) 85.1 ± 2.9

Charpy Impact strength (KJ/m2) (X – Y) ASTM D256 (ISO 179, GB/T 1043)
2.7 ± 0.2