< back
Raise3D Pro2 Plus
Цена: 331.486 ден. VAT not included

Raise3D Pro2 Plus

Голема работна површина: 305×305×605 mm
Компатибилност со речиси сите типови на филаменти  (300℃)
Сензор за филамент/ Камера / HEPA филтер
Минимална висина на слој до 0.01mm
Продолжување на печатење после непредвиден прекин на ел. енергија
Комплетно затворен за правилна контрола на температура
7″ Екран на допир
32 битна контролна плоча

Raise3D Pro2 Plus е еден од малкуте професионални 3д принтери со голем формат на принт, по прифатлива цена. Со својата големина и технологија, им парира на сериозни индустриски брендови и модели.
Raise3D Pro2 Plus е наменет за лаборатории, претприемачи, компании за производство и прототипирање. Тој не е типичен 3Д принтер – Raise 3D Pro2 Plus не треба да биде обичен 3д принтер, туку машина која треба да даде резултати.
Токму овој модел на Raise3D има собрано огромен број награди, признанија и позитивни критики во категорија на “Најдобар Голем-Формат 3Д принтер”.

QTY
Description

Raise3D Pro2 Plus:

Технологија на печатење: FFF
Глава на печатач: Двојна
Дијаметар на филамент: 1.75
XYZ Големина на оски: 0.78125, 0.78125, 0.078125 micron
Брзина на главата за печатење:  30- 150 mm/s
Градежна површина: Загреана алуминиумска површина со магнетска фиксација
Макс. темп. на гр.површина:  110 °C
Загреан материјал на гр.површина: Силикон
Нивелирање на гр.површина: Предерфинирано калибрирање
Компатибилни материјали: PLA / ABS / HIPS / PC / TPU / TPE / NYLON / PETG / ASA / PP / PVA / Glass Fiber Infused / Carbon Fiber Infused / Metal Fill / Wood Fill и уште многу други…

Дијаметар на дизна: 0.4 mm (Default), 0.2/ 0.6/ 0.8/ 1.0 mm (Available)
Максимална темп.на дизна: 300 °C
Поврзување: Wi-Fi, LAN, USB port, Live camera
Гласност (Acoustic): <50 dB(A) when building
Идеална работна температура: 15 – 30 °C, 10 – 90 % RH non-condensing
Температура на складирање: -25 °C to +55 °C, 10 – 90 % RH non-condensing
Сертификација: CB, CE, FCC, RoHS , RC