< back
Raise3D Pro2
Цена: 279.395 ден. * the price is calculated with 18% VAT

Raise3D Pro2

Голема работна површина: 305×305×300 mm
Компатибилност со речиси сите типови на филаменти  (300℃)
Сензор за филамент/ Камера / HEPA филтер
Минимална висина на слој до 0.01mm
Продолжување на печатење после непредвиден прекин на ел. енергија
7″ Екран на допир
32 битна контролна плоча

QTY
Description

Технологија на печатење: FFF
Глава на печатач: Двојна
Дијаметар на филамент: 1.75
XYZ Големина на оски: 0.78125, 0.78125, 0.078125 micron
Брзина на главата за печатење:  30- 150 mm/s
Градежна површина: Загреана алуминиумска површина со магнетска фиксација
Макс. темп. на гр.површина:  110 °C
Загреан материјал на гр.површина: Силикон
Нивелирање на гр.површина: Предерфинирано калибрирање
Компатибилни материјали: PLA / ABS / HIPS / PC / TPU / TPE / NYLON / PETG / ASA / PP / PVA / Glass Fiber Infused / Carbon Fiber Infused / Metal Fill / Wood Fill и уште многу други…

Дијаметар на дизна: 0.4 mm (Default), 0.2/ 0.6/ 0.8/ 1.0 mm (Available)
Максимална темп.на дизна: 300 °C
Поврзување: Wi-Fi, LAN, USB port, Live camera
Гласност (Acoustic): <50 dB(A) when building
Идеална работна температура: 15 – 30 °C, 10 – 90 % RH non-condensing
Температура на складирање: -25 °C to +55 °C, 10 – 90 % RH non-condensing
Сертификација: CB, CE, FCC, RoHS , RC