< back
Ultimaker 2+ Connect
Цена: 170.902 ден. (*цената е без пресметан 18% ДДВ)

Ultimaker 2+ Connect – Ваш сигурен партнер во светот на 3D печатење!

Ultimaker не е само бренд на 3D печатачи. Ова е нов систем за лесно и практично 3D печатење, со далечински пристап, високи перформанси, достапно 24/7 и што е најважно – лесно одржување.

Започнете да печатите на Ultimaker начин, со најновиот Ultimaker 2+ Connect 3D печатач и заштедете 80% на прототипови и мали детали.

Понекогаш технологијата со единечен екструдер е сè што ви треба, не само за првите чекори во светот на 3D печатењето, туку и за цела основа за производство на 3D производи. Ultimaker 2+ Connect е базиран на еден од најуспешните претходни модели, но со нов екран на допир, со додадена интуитивност и повеќе софтверски апликации. Функцијата за мрежно поврзување Wi-Fi или Ethernet овозможува далечинско печатење во облак со гарантирана безбедност.

Лесно поставување и инсталирање, буквално за неколку минути

Ultimaker 2+ Connect е дизајниран да ја олесни инсталацијата што е можно полесно – отпакувајте, поврзете само три компоненти и започнете. Неговиот ергономски дизајн и подобреното израмнување на платформата обезбедуваат лесна употреба. А неговото одржување трае само околу 20 минути месечно.

QTY
Description

Внатрешен волумен на печатење: 223 x 220 x 205 mm

Брзина на печатење: <24 mm³ / s Со вградени компоненти на новата генерација: поригидна градежна платформа и строго тестирани профили за работа со различни материјали гарантираат сигурно 3D печатење со постојан квалитет.

2,4-инчен екран на допир во боја: интуитивна контрола и помош за секое дејство и поставување

Широк избор на материјали: печатачот е компатибилен со материјали од различни производители, што ви дава слобода да изберете најсоодветен материјал за вашиот проект или идеја.

Подобрена безбедност: исто така можете да го купите Ultimaker 2+ Connect Air Manager, систем за филтрирање на воздухот што отстранува до 95% од ултра ситните честички и им помага на врелите компоненти побрзо да се ладат.

Димензии на печатачот во собрана форма: 342 x 460 x 580 mm /

Нето тежина: 10,3 kg

Апликативен софтвер: Ultimaker Cura – софтвер за подготовка / режење модели на печатење + Ultimaker Digital Factory (решение за управување со печатач засновано на облак)

Работи со филамент со дијаметар од 2,85 мм.

Гарантен период: 12 месеци