< back
ULTIMAKER 3D CPE 2.85ММ –BLACK
Цена: 3344 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3D-филаментот Ultimaker CPE (ко-полиестер) е отпорен на хемикалии, силен и со добра стабилност. Претпочитан избор e за функционални прототипови и механички делови. Иако и CPE и CPE + имаат слични карактеристики, CPE + обезбедува дополнителна поголема отпорност на температура и зголемена отпорност на удар.

Главни карактеристики:

– Одлична хемиска отпорност
– Цврстина и висока отпорност на изобличување / собирање
– Голема отпорност на удар
– Достапeн во различни бои, вклучувајќи ја и сивата гама за модели со професионален изглед

Ultimaker CPE е прилагодлив и разноврсен материјал што може да се користи за различни намени во зависност од вашите производствени потреби – за 3D печатење на функционални прототипови или прилагодени делови за крајна употреба.

Робустен и димензионално стабилен материјал – идеален за печатење прототипови кои бараат ригорозно тестирање пред фазата на производство.

Дијаметар: 2.85 мм
Пакување: 750 гр.
Достапна боја: Црна