< back
ULTIMAKER 3D CPE 2.85ММ
Цена: 3344 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3Д-филаментот Ultimaker CPE (кополиестер) е отпорен на хемикалии, силен и со добра димензионална стабилност. Претпочитан избор за функционални прототипови и механички делови. Иако и CPE и CPE + имаат слични карактеристики, CPE + обезбедува дополнителна поголема отпорност на температура и зголемена отпорност на удар.

Главни карактеристики:

Одлична хемиска отпорност
Јачина и висока отпорност на изобличување / собирање
Голема отпорност на удар
Достапно во различни бои, вклучувајќи го и сивиот опсег за модели со професионален изглед

Ultimaker CPE е прилагодлив и разноврсен материјал што може да се користи за различни намени во зависност од вашите производствени потреби – за 3Д печатење на функционални прототипови или прилагодени делови за крајна употреба.

Тоа е робустен и димензионално стабилен материјал – идеален за печатење прототипови кои бараат ригорозно тестирање пред фазата на производство.