< back
ULTIMAKER ABS 2.85ММ – RED
Цена: 2762 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3D-филаментот ABS (акрилонитрил бутадиен стирен) е познат по своите исклучителни механички својства и се користи од многу индустрии ширум светот.
Дизајниран e за да го минимизира смалувањето на моделот и да обезбеди одлична слоевитост, Ultimaker ABS овозможува лесно создавање на функционални прототипови и сложени елементи подготвени за употреба.

Предности:

– Mногу полесно е да се печати со овој материјал за разлика од другите произведувачи на ABS материјали.
– Овозможува одлично поврзување помеѓу слоевите
– Издржува температура до 85 ° C
– Со него може да се отпечатат многу фини детали
– Двојно истиснување со избор на 10 ABS бои или во комбинација со Breakaway материјал

Ultimaker ABS е идеален за тестирање на прототипови.

АBS им овозможува на инженерите ефтин и брз начин на развој, печатење и тестирање на прототипови пред да започнат со сериско производство.

Прилагодувањето и функциите на печатениот дел можат да се симулираат со голема точност, што ви дава доверба за успехот кон крајниот дизајн.

ABS е филамент со универзални можности – благодарение на неговите карактеристики, создава функционални и механички силни производи и ви овозможува брзо преминување од идејно решение кон производство.

Дијаметар: 2.85 мм
Пакување: 750 гр.
Достапна боја: Црвена.