< back
ULTIMAKER ABS 2.85mm
Цена: 6460 ден. со вклучен ДДВ
QTY
Description

3Д-филаментот ABS (акрилонитрил бутадиен стирен) е познат по своите исклучителни механички својства и се користи од многу индустрии ширум светот. Дизајниран за да го минимизира намалувањето на моделот и да обезбеди одлично слоевитост, Ultimaker ABS овозможува лесно создавање на функционални прототипови и сложени елементи подготвени за употреба.

Предности:

ABS е полесно да се печати од другите ABS материјали
Овозможува одлично поврзување помеѓу слоевите
Издржува температура до 85 ° C
Со него може да се отпечатат детали со одличен вид, кои се натпреваруваат со обликуваните делови
Двојно истиснување со избор на 10 ABS бои или во комбинација со Breakaway материјал

Ultimaker ABS е идеален за тестирање на прототипови

ABS им овозможува на инженерите ефтин и брз начин за развој, печатење и тестирање на прототипови пред да започнат со производство.

Со 3Д печатење со форма на ABS, прилагодувањето и функциите на печатениот дел можат да се симулираат со голема точност, што дава доверба во крајниот дизајн.

ABS е влакно со универзални можности – благодарение на неговите карактеристики, создавате функционални и механички силни производи и ви овозможува брзо преминување од идејно решение кон производство.