< back
Ultimaker S5 Pro Bundle
Цена: 683.378 ден.
QTY
Description

  • Лесна инсталација и интеграција на одделни компоненти
  • Брзо и лесно вчитување на материјалите напред – до шест различни филамента
  • Континуиран процес на печатење со автоматско вклучување на филаментот
  • Складирање на филамент со контролирана влажност
  • Компатибилен со филамент од други компании, вклучувајќи и композитни материјали
  • Целосно затворена работна комора и EPA филтер, благодарение на што се отстрануваат до 95% од ултра фините честички прашина (UFP)

Ultimaker s5 Pro Bundle ви гарантира безбедно 3D печатење со максимални перформанси на кои можете да им верувате.

Со Ultimaker S5 Pro пакетот, можете да користите репроматеријал во кој било од шесте слотови, по кој било редослед. Ова ви овозможува над 28 милиони комбинации на материјали и бои за да одговараат на вашиот работен тек и потреби. Тука е и можноста за додавање на  компатибилни материјали од други компании, вашите опции стануваат навистина неограничени.

Ultimaker S5 Pro пакетот доаѓа со интуитивен софтвер Ultimaker кој вклучува:

  • Ultimaker Cura – ги контролира поставките на вентилаторот за секој материјал
  • Ultimaker Connect – го следи и организира редоследот на проектите за процесирање, а со тоа се зголемува продуктивноста
  • Ultimaker Cloud – дозволува тимска соработка и поставување проекти за 3D печатење на едно место од каде било во светот
  • Ultimaker Marketplace- овозможува лесна употреба на филамент од други компании за да ви овозможи најширок спектар на инженерски материјали за 3D печатење

Технологија: FFF

Работна комора: 330 х 240 х 300

Компатибилен со следниве материјали: PLA, ABS, CPE / PET / PETG, најлон, TPU 95A, PC, PVA, Breakaway, PP

Максимална резолуција: 0,02 мм

Минимална резолуција: 0,6 мм

Брзина на печатење: до 24 mm ^ 3 / s

Екструдери: Двоен екструдер

Погледнете повеќе на:  https://ultimaker.com/3d-printers/ultimaker-s5-pro-bundle

https://www.youtube.com/watch?v=QeiJPYGxTxc&feature=emb_title